Kom naar Open Innovatie Festival Den Bosch

Op het Open Innovatie Festival geef ik een workshop meedenken / meedoen, co-creatie en sociale overwaarde in de praktijk. Er komt veel meer interessants! Geef je nu gratis op.

[direct naar mijn workshop]

Wat is het Open Innovatie Festival?

Het Open Innovatie Festival 2010 wil het publieke domein innoveren door te laten zien hoe overheid, bedrijven, kennisinstituten en burgers kunnen samenwerken. Die samenwerking leidt volgens OIF 2010 tot een effectievere, efficiëntere en betere overheid.
Het centrale thema van dit jaar is “working in communities“.

OIF 2010 wil demonstreren dat het openen van jezelf en je organisatie voor de creativiteit en expertise van anderen, een extra dimensie toevoegt aan je projecten en je werk. Op die manier zal OIF 2010 bewijzen dat een andere manier van werken kan leiden tot resultaten die ooit voor onmogelijk gehouden werden.

Daarmee valt OIF perfect binnen de huidige beweging in de economie. Denk aan het Nieuwe Werken, web 2.0, co-creatie en easycratie. Het grootste deel van deze ontwikkelingen speelt zich af binnen de profit-sector, en dan met name door ZZP’ers. Ook enkele vrijwilligersclubs spelen een voortrekkersrol, bijvoorbeeld Bits of Freedom. Het wordt tijd dat ook de overheid de vruchten gaat plukken van de ideeën en ervaringen die hier opgedaan worden. Er is zoveel meer mogelijk als je mét mensen werkt, in plaats van ze van bovenaf te vertellen wat ze moeten doen. En er is zo’n ongelofelijk potentieel aan mensen, organisaties en bedrijven wat graag mee wil denken én doen, wat nu onbenut blijft. Terwijl de huidige technische mogelijkheden het makkelijker dan ooit maken om die mensen te bereiken.
Juist in deze tijd van bezuinigingen komt het OIF op een goed moment.

Waar is het OIF 2010?

OIF 2010 is een wereldwijd event van 29 nov t/m 3 dec. Het zwaartepunt ligt dit jaar in Brabant.
Participanten aan het festival als geheel zijn onder andere de gemeenten Eindhoven, Breda, Den Bosch, Veghel, Tilburg, Helmond, Hoorn, Nieuwegein, OVER-gemeenten, Aalsmeer, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Enschede, Groningen, Nijmegen, Heerlen, de provincie Noord-Brabant, provincie Groningen, de landelijke overheid, UWV, deelnemers in Helsinki, Kopenhagen en Italië.

Gemeente Den Bosch innoveert van 1 t/m 3 december mee. Dagelijks van 14-21 uur is er een keur aan workshops en presentaties in het Bestuurscentrum, Achter het Stadhuis.
[Terug naar boven]

Wat ga ik voor je doen?

Workshop meedenken / meedoen
verzorgd door AKA Design
2 december, 19.00-20.45 uur
Raadzaal
, Achter het Stadhuis Den Bosch (route – kies 2, bestuurscentrum)

Workshop meedenken / meedoen

Co-creatie en sociale overwaarde in de praktijk.
In deze sessie gaan we iets doen!
We (deelnemers en begeleider) gaan na een inleiding aan de slag met jouw vraag of idee. Of dat een persoonlijke of werkgerelateerde vraag is, maakt niet uit, als het maar iets is wat voor je leeft. We helpen je de vraag helder en concreet te krijgen, vervolgens gaan we met zijn allen met je meedenken. We reiken je ideeën aan, mensen uit ons netwerk, misschien heeft één van ons nog wel materiaal of een uurtje over om je buiten OIF verder te helpen. Daarna denk jij mee met anderen.
Bottom line: ook vreemden kunnen je enorm veel verder helpen met de verwezenlijking van je ideeën. We gaan je veel cadeautjes geven!

Wees op tijd met je aanmelden. Er is maximaal plaats voor 10 deelnemers.

Wat komt er nog meer?

Kijk hier voor het programma in Den Bosch, en hier voor andere steden.

Wat kost het?

OIF 2010 is gratis. Het festival komt tot stand door co-creatie, en de mensen die de workshops, lezingen en presentaties voor je verzorgen, doen dat belangeloos.
Je moet je echter wel (gratis) inschrijven!

Hoe kan ik deelnemen?

Schrijf je hier gratis in.

This entry was posted in Gejuich, Social Media / communicatie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Kom naar Open Innovatie Festival Den Bosch

 1. Bas says:

  Hem kennende, wordt dit programmaonderdeel van het Open Innovatie Festival zeker ook de moeite waard: De Open Innovatie Quiz van Martijn van Osch. Martijn noemt zich professioneel kind, met de nadruk op zowel professioneel als kind. Verwacht veel humor van deze cabaretier, en een zeer frisse blik op de wereld, die de spinnenwebben je hoofd uit innoveert.
  Ga er zeker even kijken!

  Het mooie is dat je hem nu al kunt helpen. Want een open innovatie quiz komt natuurlijk tot stand via… open innovatie.

 2. Admin says:

  Op verzoek een paar voorbeelden van vragen die je zou kunnen stellen in de workshop:

  -De gemeente moet flink bezuinigen. Hoe kan ik burgers betrekken bij het maken van de keuze waar we op gaan bezuinigen? (politicus)

  -Hoe kan ik meer klanten krijgen met mijn webdesign bedrijf?

  -Hoe kan ik werk en privé beter in balans brengen?

  Je ziet dus dat een vraag net zo goed over werk als maatschappij als privé kan gaan.
  Voorop staat overigens wel dat dit geen coaching- of therapiesessie is. Je bent dus kort aan het woord, als je de vraag stelt en we je helpen om die te verduidelijken, daarna hoef je alleen nog maar dankjewel te zeggen terwijl wij je met zijn allen tips geven en die voor je opschrijven. Heel iets anders dan een therapeutisch gesprek 🙂

 3. Admin says:

  Deelnemers bedankt!

  Het was een erg leuke sessie! Hopelijk is er veel waarde voor jullie gecreëerd.
  Ik wil jullie bovendien bedanken voor jullie evaluatieformulieren. Jeetje, ik kreeg gemiddeld een 8,3 van jullie, thanks!
  Leuk dat jullie allemaal aangaven een volgende keer weer geïnteresseerd zijn om mee te doen. Dat gaat zeker gebeuren!

 4. Pingback: MVO | AKA Design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *